Tom stol invald i Ånge

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraterna skördar ytterligare framgångar på det kommunala planet. Nu har partiet fått ett mandat i Ånge också, och det på socialdemokraternas beskostnad.

Men det var jämnt. Sverigedemokraterna attraherades av sammanlagt 149 väljare. Med 19 röster färre hade mandatet gått till socialdemokraterna istället.

Och det hade kanske varit den bästa lösningen eftersom sverigedemokraterna inte ställde upp i kommunalvalet i Ånge. Det finns i nuvarnade läge ingen som kan ta platsen i fullmäktige.

Återstår att se om något namn kan finnas inskrivet på någon handskriven valsedel. Den granskningen pågår just på länsstyrelsen.

-För min del tror jag att stolen kommer att stå tom under mandatperioden, säger Sten-Ove Danielsson, socialdemokratiskt kommunalråd i Ånge, som har en stabil majoritet bakom sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.