Trots att tonårspojken dömdes för utnyttjande av barn för sexuell posering och sexuellt ofredande kunde han fortsätta träna i samma lokaler som flickan. Foto: SVT

Tonårskille i Sundsvall dömdes för sexövergrepp – klubbkompis tvingades bort

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i år dömdes en kille i övre tonåren för sexualbrott mot en yngre flicka. Båda var aktiva i samma idrottsförening i Sundsvall – men efter händelsen lämnade flickan föreningen eftersom hon inte orkade möta sin förövare i föreningens lokaler. Något Sundsvalls Tidning var först att rapportera om.

Tonårskillen tog kontakt med flickan via sociala medier och uppmanade henne att skicka nakenbilder på sig, vilket hon också gjorde.

Tonårskillen stängdes av

Föreningen stängde av pojken under en kortare period när de blivit medvetna om händelsen. Sedan var han återigen välkommen tillbaka i träning.

– Vi ser väldigt allvarligt på det här och inom föreningen har man jobbat intensivt med de olika delarna, säger den nytillträdde ordföranden till Sundsvalls Tidning.

Pojken dömdes till villkorlig dom för utnyttjande av barn för sexuell posering och sexuellt ofredande. Han ska även betala knappt 25 000 kronor i skadestånd till flickan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.