Foto: Fredrik Israelsson / SVT

Totalt 78 fortkörare stoppade i Sillre

Uppdaterad
Publicerad

I två dagar har polisen haft hastighetskontroller på riksväg 86 i Sillre, Sundsvalls kommun. I tisdags stoppades 46 fortkörare, på torsdagen stoppades 32.

– Det här är för dåligt! Tänk på de som bor i Sillre, säger Niklas Modig, trafikpolisen Medelpad.

Bilisterna kör fort förbi Sillre. Byborna som hört av sig till polisen har uppenbarligen fog för sin oro. Nu har polisen vakat över trafiken i två dagar samma vecka och stoppat totalt 78 bilister som överskridit hastighetsbegränsningen som är 50 km i timmen förbi byn.

På tre timmar under torsdagen bötfälldes 32 bilförare. Fyra av dem körde så fort att de fick sina körkort omhändertagna på plats. En av dem körde 97 kilometer i timmen på 50-sträckan.

– Dagens resultat är egentligen sämre eftersom vi stod bara hälften så lång tid som i tisdags, konstaterar Niklas Modig, trafikpolisen Medelpad.

Farligt för oskyddade trafikanter

Med tanke på hur fort bilisterna kör är det en farlig trafikmiljö på den smala vägen utan vägrenar genom byn. Och där går föräldrar med barnvagn och hundägare som rastar sina hundar.

– Det är anmärkningsvärt att en så stor andel i en relativt gles trafikmängd kör för fort, säger han.

Anledningen till att trafikpolisen åkte ut ytterligare en dag till samma plats var att så många körde så fort.

– Det här är en olycksdrabbad väg och om man visar så dålig respekt på 50 sträckan, tror jag inte att man är bättre på att hålla hastigheten på andra delar av vägen, säger han.

”Det är för dåligt”

En av de bilister polisen stoppade på torsdagen kände de igen från tisdagens kontroll.

– Ingen av de vi stoppar ifrågasätter vårt arbete. De är ödmjuka, jag tror att de skäms.

Trafikpolisen i Medelpad summerar 78 böter och nio omhändertagna körkort på två dagar.

Niklas Modig själv summerar med orden:

– Det här duger inte – det är för dåligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.