Även centrala Härnösand drabbades av stormvindarna. Foto: Örjan Leek

Träd faller över vägar

Uppdaterad
Publicerad

Den hårda vinden har fällt träd över många vägar i Västernorrland.

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för mycket hårda vindbyar i Västernorrland. Enligt meteorologerna kan det blåsa mellan 21 och 24 meter per sekund i byarna.

Under onsdagseftermiddagen har träd fallit över många vägar i området. Flera över väg 331 i Ramsele, men också över väg 86, 87 och på flera andra platser i länet. Örnsköldsvikstrakten var hårt drabbad med många larm om nedfallna träd. I Bjästa orsakade ett fallande träd en mindre brand när det föll över en elledning.

Larm hela tiden

Räddningstjänsten har haft en hektisk kväll.

– Det kommer larm hela tiden. Vi åker ut och hjälper till så gott vi kan för att hålla vägarna öppna. Men det är väghållarens ansvar egentligen, säger Linus Jogendal på Räddningstjänsten i Örnsköldsvik.

Tak på väg att lossna

Längs länsväg 320 i Gårdtjärn väster om Kovland varnades bilister för ett tak som höll på att blåsa ut på vägen.

Trafikanter i Västernorrland och Jämtland varnades via Sveriges radios trafikredaktion för stor risk att träd faller över vägarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.