Foto: Fredrik Sandberg/TT

Trafikolycka mellan polisbil och personbil på E4

Uppdaterad
Publicerad

Vid 09-tiden under lördagsmorgonen inträffade en trafikolycka mellan en polisbil och personbil på E4 i höjd med Bredsand. Föraren av personbilen är gripen misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri samt grov olovlig körning.

En polisbil och personbil kolliderade strax före klockan 09.00 under lördagsmorgonen på E4 i södergående riktning i höjd med Bredsand.

Fyra personer var inblandade och fördes till sjukhus. Två av personerna är poliser och den tredje färdades med den misstänkte i personbilen. Personskadorna är oklara men ska inte vara allvarliga enligt räddningstjänsten.

Misstänks för flera brott

En man i 30-års åldern som körde personbilen misstänks nu för brott enligt polisens regionledningscentral. Polisbilen som hade ett släp påkopplat blev påkörd bakifrån av 30-åringen. Släpet var en så kallad ATK-vagn, som är en mobil trafiksäkerhetskamera.

Mannen är nu gripen misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri samt grov olovlig körning. Han är även misstänkt för tre fall av vållande till kroppskador.

Den misstänkte mannens personbil är nu beslagtagen.

Vägen var helt avstängd i södergående riktning men är nu återigen öppen för trafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.