Tre bilar i frontalkrock i Njurunda sönder om Sundsvall. Foto: SVT/Fredrik Israelsson

Frontalkrock i Njurunda – körde i fel riktning på E4

Uppdaterad
Publicerad

09.16 inkom ett larm om en trafikolycka med flera inblandade fordon på E4 i södergående riktning i höjd med Nolby i Njurunda söder om Sundsvall. Enligt räddningstjänsten frontalkrockade bilarna eftersom ena föraren färdades i fel körfält.

Tre fordon var inblandade i olyckan och körfältet i södergående riktning var helt avstängt fram till 10-tiden.

– Av någon anledning ska ena bilen ha kommit in på motsatt körfält, säger Lars Krantz, inre befäl vid räddningstjänsten i Sundsvall.

Två personer ska ha förts till sjukhus, skadeläget ska emellertid vara stabilt. Båda personerna ska enligt räddningstjänsten ha klarat sig undan utan några allvarligare skador.

Tre bilar kolliderade i Njurunda söder om Sundsvall. Foto: SVT/Fredrik Israelsson

Olyckan ska ha föregåtts av ett samtal som inkom till polisen vid 9.15 om en bil som körde norrut i södergående körfält. Två patruller beordrades därför omgående till området, dock hann man inte fram innan olyckan inträffade.

De två som fördes till sjukhus var de som färdades i bilen som körde i fel fil. Föraren, en man i 85-årsåldern och en passagerare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.