Klassrummen i Kastellskolan står tomma i minst två dagar på grund av ett klusterutbrott av coronasmitta. Hör rektor Ingrid Eknemar berätta om utbrottet i videon. Foto: Kastellskolan

Kastellskolan stängd på grund av smitta

Uppdaterad
Publicerad

I samråd med regionens smittskydd fattade Ingrid Eknemar rektor för Kastellskolan i Härnösand, beslutet att stänga hela skolan åk F-9 på grund av smitta.

– Vi fick rapporter under helgen från både elever och personal om att de var smittade, berättar hon.

Kastellskolan är en friskola med elever från förskoleklass till årskurs 9 och det är just bland de yngsta eleverna och på fritids smittan har spridit sig. Det var under Kristihimmelsfärdshelgen som rapporterna började strömma in till rektor.

– Det är sju konstaterade fall bland personalen och ett 10-tal elever, de flesta i årskurserna F-3. Men många väntar också på provsvar, säger Ingrid Eknemar.

Coronaviruset i Västernorrland

Nu försöker skolledningen ta reda på vilka som kan ha utsatts för smitta och var, alltså i vilka av skolans lokaler de befunnit sig.

– Jag väntar fortfarande på från från smittskyddet hur vi ska gå tillväga.

Fritids håller öppet för de barn vars vårdnadshavare har samhällsviktiga funktioner. Foto: Örjan Leek/Profilbild

Oklart när skolan öppnar

Inledningsvis stänger man skolan i två dagar.

– Fritids är naturligtvis öppet barn till vårdnadshavare med samhällsviktiga funktioner, förtydligar Ingrid Eknemar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet