Foto: SVT

Efter olyckan på Sundsvallsbron – skyltar och reflexer uppsatta vid avfarten

Publicerad

Efter tisdagens olycka då en personbil voltade har nu Trafikverket satt upp avfartsskyltar både vid norra och södra avfarterna på Sundsvallsbron. – De ska sitta där men blir nerkörda av breda transporter, säger Kristoffer Engstrand på Trafikverket.

Kritiken mot Trafikverket har varit hård. Många bilister har hört av sig till oss och menar att det är alldeles för mörkt på Sundsvallsbron och att avfarterna är dåligt märkta. Karin Jarl som voltade med bilen efterlyser bland annat tydligare märkning vid avfarterna.

– Det behövs tydliga skyltar som visar att här delas vägen, sa Karin Jarl till SVT på onsdagen.

Skyltar åter på plats

Och under onsdagseftermiddagen saknades märkning vid den trafikdelare som hon krockade med.

När SVT åker över bron på torsdagseftermiddagen konstaterar vi att någonting hänt. Vid trafikdelaren där Karin Jarl voltade med sin bil i tisdags har det satts upp en blåvit avfartsskylt. Dessutom har så kallade sergeanter, rödgula reflexpelare ställts dit.

– Vår entreprenör Peab har satt upp skyltarna och reflexerna igår, säger Marie Lundqvist som är kommunikatör på Trafikverket. 

Körs ner av breda fordon

De blåvita avfartsskyltarna ska sitta där för jämnan, men problemet är att de körs ner av breda transporter, säger Kristofer Engstrand som är projektledare för underhåll på Trafikverket.

– Tyvärr blir de här skyltarna vid avfartsramperna stundvis påkörda av större fordon så att de vrids eller ligger ner. Det är ett smalt utrymme där. Det är inte ovanligt att vi får rätta till skyltarna.

Hur var det vid olyckan i tisdags?

– Det kan jag inte svara på. Däremot vet jag att båda skyltarna var nerkörda i går morse.

Regelbundna inspektioner

Han berättar att vägen inspekteras två gånger i veckan och att det är då man upptäcker eventuella problem, om ingen trafikant ringer och upplyser om att skyltarna körts ner.

– Vet vi ingenting så kan vi inte göra någonting heller, säger Kristofer Engstrand.

Kan det behövas tätare kontroller?

– Det är något man skulle kunna fundera över men två minuter efter kontrollen kan det ju bli nerkört så det är en färskvara.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sundsvallsbron

Mer i ämnet