Foto: SVT

Trafikverket beredda att diskutera brofrågan i Timrå

Uppdaterad
Publicerad

Timrå kommun ställer sitt hopp till Trafikverket när det gäller den avstängda bron över E4 vid södra infarten till centrum.
Trafikverket lovar inget men sträcker ut en hand.
– Vi är flera parter som i högsta grad kommer att behöva arbeta med detta, säger Christoffer Engstrand, Trafikverket Region Mitt.

SVT får kontakt med Christoffer Engstrand, projektledare vid Trafikverket Region Mitt. Han understryker att det är en komplicerad fråga, men att vägen som går ovanpå bron är en kommunal väg och därmed är också bron Timrås ansvar.

Han förklarar också att Trafikverket inte har någon finansiering för att bygga en ny bro, men myndigheten kommer ändå att delta i diskussionerna för att hitta en lösning.

Viktig trafikplats

– Vi ser det som ett lika stort bekymmer som Timrå kommun gör idag. Det är ju en viktig trafikplats. Vi är flera parter som i högsta grad kommer att behöver arbeta med detta, säger Christoffer Engstrand.

En av parterna är skogsbolaget SCA som är beroende av trafikplatsen där bron ingår, för transporter till och från Östrandsfabriken.

När tror du bron kommer att öppna igen?

– Det kan ta lång tid innan det finns en lösning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer