I Timrå hamnade en bil på taket. Foto: gobiten.se

Trafikverket varnar för halka

Publicerad

Det är halkigt på många vägar i länet. Trafikverket varnar nu för halka på E4 från Härnösand och norrut. Flera olyckor har inträffat under morgonen.

På lördagsmorgonen voltade en bil på Strömgatan i Timrå. När polisen kom till platsen fanns inga personer kvar på platsen.

En skadad

En dryg timme senare gick en bil av väg 87 i Sollefteå och föraren fördes med ambulans till akutmottagningen på Sollefteå sjukhus.

– Det är halt väglag, lite halare än man tror, säger Mattias Åkerlund, inre befäl vid räddningstjänsten Höga Kusten-Ådalen.

Olycka på Kasarakan

Efter ytterligare en knapp timme var det dags för nästa larm. Nu gällde det en olycka på E4 mellan Örnsköldsvik och Husum. Olyckan inträffade på den så kallade Kasarakan i södergående riktning. En personbil fick sladd i det moddiga väglaget, gick in i vägräcket och sedan ner i diket. De tre personerna i bilen klarade sig alla utan allvarligare skador.

Polisen uppger att bilen var försedd med sommardäck.

Högakustenbron

vid 11-tiden inträffade en singelolycka i norrgående riktning på E4 vid Högakustenbrons södra brofäste. Enligt Trafikverket står bilen vid sidan av vägen och det ska gå att passera olycksplatsen.

Det finns ännu inga uppgifter om att någon skadats vid olyckan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer