Foto: Eva Harström/SVT

Hopp om arbetstillfällen kvar i Östavall

Uppdaterad
Publicerad

Vid mötet i Östavall fick personalen information om hur företagsledningen tänker sig att avsluta verksamheten på sågverket.
– Det finns en intressent, men det är mycket tidigt i processen, så vi vill inte gå ut med namn, säger Henrik Jönsson, Norrskog Wood Products.

Under personalmötet på tisdagen kom det fram att det finns en avsiktsförklaring och att företagsledningen har styrelsens godkännande att föra dialog med en köpare som inte namnges.

– Det finns en intressent, men det är ett så tidigt skede i processen att vi vill inte gå ut med namn, säger Henrik Jönsson, Norrskog Wood Products.

Skulle affären gå i lås skulle det innebära att en del av verksamheten blir kvar i Östavall. Enligt de som deltog i mötet, kommer det att innebära arbete för ett skift, vilket är detsamma som 30 personer.

Försäljning är ett av tre alternativ. Det andra alternativet är en försäljning av maskinparken i sin helhet.

Tredje alternativet handlar om att Norrskog fördelar maskinparken inom sin egen sågverksindustri.

SVTs team på plats hörde applåder genom de stängda dörrarna när mötet avslutades på tisdagen. Nytt hopp har tänts hos de anställda i Östavall.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Östavallssågen

Mer i ämnet