En person sköts i båda benen i Viksjö i tisdags Foto: Per-Erik Ström SVT

Tre gärningsmän i Viksjö – den skjutne i förhör

Uppdaterad
Publicerad

Det var tre gärningsmän som sköt den 30-årige byggjobbaren i Viksjö väster om Härnösand. Motivet bakom skjutningen är fortfarande oklart. Ouppklarade knarkaffärer, hämnd eller skulder – allt är möjligt.

Polisens utredningsansvariga Josefine Perming Tengqvist sammanfattar läget i klippet här.

Ett 20-tal personer har arbetat med polisutredningen som pågått sedan i tisdags. Det var då, vid ettiden på natten som larmet om skjutningen i Viksjö stugby ringdes in till SOS. En man i 30-års åldern hade skjutits i båda benen.

Sköt och försvann

Sedan dess har polisen hållit mängder med förhör. Det är numera klarlagt att det var tre män som dök upp i stugbyn. De konfronterade 30-åringen, sköt och försvann.

Vindkraftparken Hästkullen

– Det var ett hastigt förlopp. Inledningsvis var det oklart om det rörde sig om två eller tre gärningsmän. Vittnesuppgifter gick först isär men nu vet vi att det rörde sig om tre, berättar polisens utredningschef av grova brott, Josefine Perming Tengqvist.

– Varje förhör leder ofta till nya förhör och vi är inne i ett intensivt utredningsarbete just nu, förklarar Perming Tengqvist.

Vindkraftbygget i Viksjö

Några spår efter männen finns inte men utredningsarbetet går vidare med nya förhör. Polisen är försiktig med att avslöja några detaljer, men förhör har hållits med den skjutne 30-åringen. Han uppges också ha pratat.

Finns det en koppling mellan skjutningen och det stora vindkraftbygget i Viksjö?

– Vi har inte fått in några uppgifter i utredningen som tyder på det men vi utesluter inte heller att det kan vara så. Just nu utesluter vi ingenting, säger Josefine Perming Tengqvist till SVT.

Några teorier bland många i utredningen är ouppklarade knarkaffärer, hämnd och skulder. Allt är tills vidare möjligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vindkraftparken Hästkullen

Mer i ämnet