arkiv

Tre män anhållna för våldtäkt i Härnösand

Uppdaterad
Publicerad

Tre unga män har anhållits som misstänkta för att ha våldtagit en 16-årig flicka i Härnösand.

Männen är 18 år och greps som misstänkta för att ha våldtagit 16-årig flicka i samband med en privat fest. Våldtäkten ska ha skett i en lägenhet i centrala Härnösand under natten mot lördagen.

Två misstänks för medhjälp

De tre männen hämtades av polis under söndagmorgonen och efter de inledande förhören fattade jouråklagare beslutet att de skulle anhållas. En av männen är anhållen som misstänkt för våldtäkt medan de övriga misstänks för medhjälp.

– Utredningen är i sin linda och från polisens sida vill vi inte lämna ut ytterligare uppgifter. Det har hållits en del förhör under dagen och det arbetet kommer att fortsätta i morgon, säger Kenneth Magnusson som är jourhavande förundersökningsledare.

Två våldtäkter

Härnösandspolisen utreder två våldtäkter som ska ha inträffat under påskhelgen. Under natten mot fredagen uppges en 13-årig flicka ha blivit våldtagen vilket lett till griipandet och anhållandet av en 23-årig man. Händelserna har inget med varandra att göra, betonar polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.