Jämthunden Trixa och hennes lättade matte Gunilla Lidström i Långsele. Foto: Barbro Sellin, SVT

Hunden Trixa kom hem – efter en månad i skogen

Uppdaterad
Publicerad

För fyra veckor sedan rymde de båda jämthundarna Trixa, sex år, och Hoj, tolv år, från husse och matte i Långsele. Mirakulöst nog kom Trixa tillrätta, mager men hel. Men Hoj är fortfarande försvunnen.

Att Gunilla Lindström är lättad är det ingen tvekan om. Hon kramar och klappar sin älskade Trixa som om hon inte riktigt kan tro att hunden är tillbaka.

Mager men oskadd

Hur Trixa klarat sig i kylan utan man och vatten under nästan en månad är svårt att förstå, men förutom att hon har magrat är hon oskadd.

– Man känner revbenen. Nu har hon fått lite hull ändå men det var bara skinn och ben, säger matte Gunilla Lidström.

Foto: Barbro Sellin

Trixa hittades på vägen vid Graninge. En kvinna hade plockat upp henne i bilen och Gunilla och Torbjörn kunde glädjande nog hämta henne i Graningebruk.

Söker hanhunden

Trots glädjen är oron inte över. Gunillas make Torbjörn Torbjörn är ute flera gånger varje dag och söker i hopp om att hitta något spår. Han letar efter Hoj, hanhunden som fortfarande är försvunnen.

– Det kan ju vara så att Trixa har varit hos Hoj. När han dött så har hon gått därifrån. Det är det enda som vi kan tänka oss, säger Gunilla Lidström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.