Hans Boman, smittskyddsläkare, säger redan nu att restriktionerna för Västernorrland kommer att förlängas till efter den 9 maj. Foto: SVT

Trots nya restriktioner: Smittskyddsläkare Hans Boman uppmanar länets befolkning att fortsätta hålla avstånd

Uppdaterad
Publicerad

Folkhälsomyndigheten presenterade på fredagen nya lättnader på restriktioner och umgänge. Men det bör vi vänta med i Västernorrland menar smittskyddsläkare Hans Boman.

De nya rekommendationerna nationellt innebär att den som vaccinerats och låtit tre veckor passera kan träffa personer från flera hushåll även inomhus.

– Här vill vi uppmana att trots allt inte träffa personer utanför sin familj och närmaste krets. Det beror på den rådande smittspridningen, som förra veckan var högst i Sverige i den här regionen, säger Hans Boman på Regionens hemsida.

Inte kramas

Han avråder även Västernorrlänningarna från att börja kramas eller ha fysisk kontakt med fler.

– Vi måste fortsätta skydda de som är i riskgrupp och bör nog vara mer försiktiga i Västernorrland än i många andra regioner, eftersom vi har det här smittläget här just nu, säger han.

Anpassade rekommendationer

Här finns folkhälsomyndighetens information om de nya anpassade rekommendationerna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer