• Viktigt meddelande:

    Till allmänheten i Lekeberg i Örebro län: Det kommunala dricksvattnet i Fjugesta, Gropen och Kvistbro kan vara förorenat och bör kokas före förtäring. För mer information lyssna på P4 Sveriges Radio eller gå in på Lekebergs kommuns hemsida. Läs mer

”Trycket blev oerhört stort”

Publicerad

Trycket från medarbetare och medborgare blev stort. Därför valde Sollefteå kommun att köpa in kampanjmaterial och engagera sig i kampen för Sollefteå sjukhus, säger kommunalrådet Åsa Sjödén (S).

Det var kommunikationsstrategen Majed Safaee, som engagerat sig i kampen för sjukhuset, som skötte inköpen. Det rör sig om fem fakturor på affischer och kampanjknappar.

Vid samma tid antar kommunfullmäktige i Sollefteå ett uttalande om att man aldrig kommer att acceptera en ”utarmning av sjukvården i Ådalen”.

– Jag är inte involverad i detaljer eftersom det var före min tid i ledningen men det fanns ett oerhört stort tryck inifrån organisationen, från medarbetare och medborgare att vi från kommunen skulle vara tydliga att vi ställde oss bakom personalen på sjukhuset, säger Åsa Sjödén.

Kommunalråd när kampanjmaterialet köptes in var Elisabeth Lassen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sjukhusstriden i Sollefteå

Mer i ämnet