Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör speciallistundersköterskan Evamarie Claesson och regionenhälsans enhetschef Ann-Christine Hansson berätta om personalens behov av stöd under pandemin. Foto: Hans Lindblom

Tufft för covidpersonalen att bearbeta upplevelserna på sjukhuset: ”Kommer behöva jobba med det som grupp”

Uppdaterad
Publicerad

Vårdpersonalen sliter hårt för att behandla covidpatienter.

Men det personalen är med och ser varje dag på jobbet är svårt att kunna bearbeta, enligt specialistundersköterskan Evamarie Claesson.

– Det är ju det som är svårt, eftersom vi inte får ha några möten eller så. Det blir att man åker hit och åker hem, säger hon.

Klicka på videon och hör henne berätta mer om arbetssituationen på sjukhuset.

Pandemin är påfrestande för alla, men kanske speciellt för sjukvårdsspersonalen som jobbar dygnet runt för att vårda de sjuka.

En arbetssituation som är utöver det vanliga. Med tanke på den rådande pandemin uteblir fysiska möten mellan personalen, där det vanligtvis kanske skulle ha funnits möjlighet att bearbeta och ventilera det personalen är med på jobbet.

– Vi har redan nu möjlighet att erbjuda ett fördjupat krisstöd om det skulle behövas, säger regionhälsans enhetschef Ann-Christine Hansson.

Hör Evamarie Claesson och Ann-Christine Hansson berätta om personalens behov av stöd under pandemin i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer