Polisens tekniker undersöker brottsplatsen

Två anhållna för nattens mordförsök i Matforstrakten

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern skadades livshotande vid ett misstänkt mordförsök under natten mot måndag. Två unga personer kunde senare gripas efter en dramatisk polisjakt i Hälsingland.

De två misstänkta, en man i 25-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern, är båda kända av polisen sedan tidigare. Enligt polisen finns det ingen känd schism mellan paret och offret.

– Nej, i nuläget har vi inget klart motiv men vi har börjat få en bild av vad som kan ha hänt säger Jonas Holmström, kriminalinspektör på avdelningen för grova brott vid polisen i Västernorrland.

Tillståndet förbättrat för offret

Den skadade mannens tillstånd har varit livshotande efter dådet, men enligt Jonas Holmström har han opererats under dagen och läget är fortfarande allvarligt men inte längre livshotande.

– Vi har kunnat göra ett kortare förhör med honom och hoppas kunna fortsätta förhöret imorgon säger Jonas Holmström.

Vistades i ett grannhus till offret

De misstänkta vistades vid händelsen i ett grannhus till offret, de är från Västernorrland men polisen vill inte kommentera om det är deras fasta adress.

– Vi vill inte heller berätta om det finns några kopplingar mellan de misstänkta och offret men i ett första förhör har båda nekat till brott säger kriminalinspektör Jonas Holmström.

Under dagen anhölls de två personerna misstänkta för mordförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.