Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Två bröder döms till sex års fängelse efter att de hanterat och förvarat stora mängder narkotika. Se bilder från polisens beslag. Foto: Ur polisens förundersökning

Två bröder döms för grovt narkotikabrott i Härnösand – får långa fängelsestraff

Uppdaterad
Publicerad

I våras gjorde polisen husrannsakan på en adress i Härnösand och hittade stora mängder narkotiska preparat. Nu döms två bröder i 20-årsåldern till sex års fängelse för grovt narkotikabrott.

En husrannsakan gjordes mot slutet av april efter att en familjemedlem till bröderna tog kontakt med polisen och sa sig ha hittat narkotika på adressen. Där hittade man drygt 2 000 tramadoltabletter, nästan 6 kilo amfetamin och drygt 5 kilo cannabis.

Den äldre brodern har hävdat att han hade en skuld till några personer och att han skulle bli kvitt den skulden om han förvarade narkotikan åt dem i några dagar. Han har också i polisförhör uppgett att han fått hjälp av den yngre brodern att packa om narkotikan, men menade sedan under rättegången att han gjort det själv.

Den yngre brodern har nekat till brott och inblandning i narkotikahanteringen.

En person frikändes

Spår från båda bröderna hittades på förpackningarna med narkotika och tingsrätten bedömer att de båda tillsammans har förpackat, transporterat, förvarat och innehaft den. Därför döms de båda till sex års fängelse för grovt narkotikabrott. Brottet bedöms som grovt då det handlar om en så stor mängd.

Även en tredje person, vars fingeravtryck hade hittats, stod åtalad i målet men frikändes eftersom att det dels inte hittades några kopplingar till bröderna eller någon annan i Härnösand och att dels inte kunde ställas utom rimligt tvivel att personen hade hanterat narkotikan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer