Foto: gobiten.se

Två döda i kollision på E4

Uppdaterad
Publicerad

En man och en kvinna, bägge i 70-årsåldern, omkom under onsdagskvällen när personbilen de färdades i körde in i en lastbil bakifrån.

Olyckan inträffade vid 22-tiden på E4 i höjd med Birsta norr om Sundsvall. Kollisionen var kraftig och Räddningstjänsten fick klippa loss paret ur den kraftigt demolerade bilen. Lastbilschauffören klarade sig utan skador.

Bägge avled

Mannen och kvinnan fördes med ambulans till Sundsvalls sjukhus. Fem timmar efter olyckan meddelade polisen att bägge avlidit av sina skador. Paret var hemmahörande i Njurunda och anhöriga har underrättats.

Inget brott

E4 södergående körfält stängdes under räddningsarbetet av för trafik under tre timmar. Enligt en polispatrull på plats kan det ha funnits tunn is på vägbanan.

Enligt polisen har ett vittne i en bil bakom lastbilen uppgett att de höll cirka 70 km/h när de blev omkörda av parets bil. Bilen gick sedan in i den högra filen igen och kolliderade då med långtradaren.

Polisen misstänker inte något brott i samband med olyckan.

Olycksbilen står nu hos polisen för teknisk undersökning Foto: Ylva Holmgren, SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.