Foto: Johan Nilsson, TT

Två anhållna efter mordförsök i Örnsköldsvik

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades vid 13-tiden på tisdagseftermiddagen till en lägenhet i centrala Örnsköldsvik efter att en man huggits med ett vasst föremål. Polisen har gripit två misstänkta.

När polisen kom till adressen var den skadade, en man i 35-årsåldern, vaken och talbar. Han kunde också peka ut en person som gärningsman, denne hade då lämnat lägenheten. 35-åringen fördes med ambulans till sjukhus för vård, det är inte känt vilka skador han ådragit sig.

Två greps

Polisen kunde sedan gripa två misstänkta, en man och en kvinna som båda är i 25-årsåldern.

Under eftermiddagen och kvällen har polisen sedan utfört husrannsakningar, hållit förhör och säkrat spår. Vissa beslag har också gjorts.

Bägge anhölls

De bägge misstänkta anhölls senare under kvällen av jouråklagare. Den ene personen anhölls för försök till mord och den andre för medhjälp till samma brott. Bägge anhölls på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden.

Det är ännu oklart hur de bägge anhållna ställer sig till anklagelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.