Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Under samma kväll har två personer attackerats med kniv i Härnösand Foto: SVT

Två knivöverfall i Härnösand i helgen – polisen: ”Incidenterna kan höra ihop”

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen inträffade två separata incidenter där två personer ska ha blivit attackerade med kniv i Härnösand. En av incidenterna inträffade på McDonalds där en anställd blev attackerad av en maskerade gärningsmän.

– Efter en sådan här händelse skulle vem som helst känna oro, säger driftchefen på McDonald's i Härnösand Irphan Ahmad.

Båda händelserna inträffade inom loppet av några timmar och hos polisen utesluter man inte att incidenterna kan ha med varandra att göra.

– Vi arbetar med två hypoteser att antingen kan de höra ihop eller så är det två isolerade händelser, säger förundersökningsledaren Anna Kudrocova.

Oro bland personalen

Den anställde på McDonald's hade precis avslutat sitt arbetspass när de maskerade personerna kom in till restaurangen. Driftchefen Irphan Ahmad menar att personen som blev attackerad mår efter omständigheterna bra men att de anställda är oroliga efter det inträffade.

– Enligt polisen så har den här händelsen ingenting med personens arbete att göra, men självklart finns det oro efter en sådan här händelse. Det som skett har gåtts igenom med medarbetarna, säger han.

Vad gör ni för åtgärder?

– Vi har tydliga säkerhetsrutiner som efterlevs, vi kommer också att erbjuda de som behöver av våra medarbetare krisstöd vid behov, och vi har ett bra samarbete med polisen, säger Irphan Ahmad.

Polisen har i dagsläget ingen misstänkt för något av brotten.

Hör om händelserapporten och om polisens arbete i spelaren ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer