Ett däck skars sönder på en polisbil i Ånge. Två män i 20-års åldern misstänks för brottet. Foto: Arkiv

Två män anhållna för blåljussabotage i Ånge

Publicerad

Under en spontan bilträff på en parkering i Ånge punkterades ett däck på den polisbil som användes för att övervaka träffen. Två män i 20-års åldern kunde efter vittnesuppgifter gripas, misstänkta för blåljussabotage.

En större mängd motorburna samlades under fredagskvällen på parkeringen vid Ica i Ånge. En polispatrull skickades till platsen för att övervaka träffen. Enligt vittnen till händelsen var det två män som med ett vasst föremål sågs skära sönder ett däck på patrullens polisbil. Männen kunde, efter att de identifierats, gripas.

– Detta har gjort polisbilen obrukbar vilket i förlängningen kunnat få katastrofala följder i och med att bilen inte kunnat användas i utryckningsverksamheten på nära två timmar medan däckbyte pågått, skriver Niklas Modig, polisinspektör vid trafikpolisen i Medelpad.

”Oerhört allvarligt”

De misstänkta fördes till arresten i Sundsvall för vidare utredning och förhör. Blåljussabotage är ett brott som kan ge flera års fängelse vid fällande domar.

– Vi ser oerhört allvarligt på den här händelsen, om vi haft otur kunde konsekvenserna bli att vi inte kunnat rycka ut på pågående allvarliga brott eller hjälpa människor i en nödsituation, skriver Niklas Modig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer