Två olyckor på E4 – långa köer norr och söder om Örnsköldsvik

Publicerad

Två trafikolyckor har inträffat på E4 norr respektive söder om Örnsköldsvik strax efter lunch på torsdagen. En person har förts till sjukhus.

Under räddnings- och bärgningsarbetet har långa köer bildats på E4.

Först inträffade en krock på E4 i höjd med Husum mellan en personbil och en lastbil, där personbilen gick i diket efter kollisionen.

En person fördes till sjukhus med ambulans med måttliga skador, enligt räddningstjänstens inre befäl Lars Krantz.

– Det har bildats långa köer och det kommer nog att dröja till framåt kvart i tvåtiden innan trafiken kan flyta normalt igen, säger han.

Halt på E4

Bara 45 minuter senare kom nästa larm om en trafikolycka på E4, den här gången i Bjästa. Flera fordon var inblandade, men där ska ingen person ha kommit till skada.

– Där är det helstopp tills vidare och polisen leder just nu om E4-trafiken, men det kommer att vara svårt att ta sig in till Örnsköldsvik en stund framöver, säger Lars Krantz som också understryker att det är mycket halt väglag på E4.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer