Foto: SVT

Två personer sjuka i covid-19 på särskilt boende i Kramfors

Uppdaterad
Publicerad

Kramfors kommun skriver i ett pressmeddelande att två personer på ett särskilt boende har konstaterats vara sjuka i covid-19.

– De människor som bor hos oss får vård och omsorg när de är friska, men även i lägen av sjukdom. Så länge inte situationen förvärras och de behöver sjukhusvård vårdas de smittade av oss, säger välfärdförvaltningens chef Inger Bergström.

Personerna som båda är i 90-års åldern bor på Viktoriagården i centrala Kramfors, som har totalt 40 lägenheter uppdelade på två våningsplan. Det är oklart hur de två har smittats och smittspårning pågår, säger smittskyddsläkare Hans Boman.

Läget för de båda ska vara stabilt och ingen är i behov av sjukhusvård. Personalen på boendet hade under en tid iakttagit sjukdom och bedömde det som nödvändigt med isoleringsvård för personerna.

Coronaviruset i Västernorrland

Igår kom provsvaren som bekräftade misstankarna om coronasmitta.

– Det visar på vilken kompetent personal vi har. Jag känner mig trygg med att organisationen följer de rutiner vi har och hanterar situationen på ett professionellt sätt, säger Inger Bergström.

I nuläget misstänker man inte att fler är smittade på boendet.

– Vi har inga misstankar om fler smittade, varken av personal eller de som bor på boendet.

Kommunen har varit i kontakt med Region Västernorrlands smittskyddsenhet.

I klippet hör du kommunens medicinskt ansvariga Ingrid Klint kommentera de två fallen av covid-19.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet