Två personer fick föras till sjukhus efter en olycka mellan två personbilar. Foto: Thomas Sundberg/SVT

Påkörd av misstänkt rattfyllerist

Uppdaterad
Publicerad

Två personbilar krockade på en raksträcka längs Brogatan i Örnsköldsvik strax efter klockan fem på torsdagsmorgonen. Nu misstänks en av förarna för grovt rattfylleri och grov olovlig körning.

Inledningsvis larmades om en påkörd person efter att ett vittne sett en person liggandes längs Brogatan. När polis och räddningstjänst anlände till platsen visade det sig att personen körde sin bil och då blivit påkörd av en annan bil.

Utreds som brott

Efter samtal med den påkörde påträffades den andra bilen som var inblandad i olyckan. Polisen kunde strax efter konstatera att den personen var kraftigt berusad och saknar körkort.

– Personen som körde var påtagligt berusad och misstänks nu för grovt rattfylleri men också för grov olovlig körning så han saknar körkort, säger John Enzinger, vakthavande befäl hos polisen.

– Just nu utreds ärendet som grovt rattfylleri och grov olovlig körning men det kan tillkomma brott som vållande till kroppsskada, fortsätter John Enzinger.

Förarna i de båda bilarna fördes iväg i ambulans med oklara skador. Vägen fick stängas av i båda riktningar under räddningsarbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.