Anders Danielsson Migrationsverkets generaldirektör utesluter inte att tvisten med Floating accomodation får avgöras i domstol. Foto: MontageVisa alla (2)
Visa alla (2)

Tvist om asylfartygets avtal

Publicerad

Det kan bli domstol som får bedöma om avtalet mellan bolaget bakom asylfartyget och Migrationsverket gäller.

Från och med idag börjar Floating accomodation, bolaget bakom asylboendet på fartyget Ocean Gala att ta betalt av Migrationsverket, 800 000 kronor per dygn enligt avtal.

”Säkert en tvist”

Men det är oklart om Migrationsverket kommer att betala.

– Det blir säkert en tvist, då får man reda ut tvisten. Det finns ett avtal i botten. Man får ta ställning till om villkoren uppfyllda, eller inte. Ytterst får en domstol avgöra det, säger Anders Danielsson, Migrationsverkets generaldirektör till Aftonbladet.

Villkor

För att avtalet ska gälla måste alla villkor som Migrationsverket ställt vara uppfyllda, något som Kjell Tandberg, Floating accomodation anser att de är.

– Varan är beställd och nu är den levererad. De kan inte undandra sig avtalet, sa Kjell Tandberg till SVT Nyheter Västernorrland på söndagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Asylbåtens krokiga färd

Mer i ämnet