Fler personer är antagna vid Mittuniversitetet än förra året. Foto: SVT

Tydlig ”corona-effekt” på antagningssiffrorna vid Mittuniversitetet

Uppdaterad
Publicerad

Efter det andra urvalet till höstens universitetsutbildningar så står det klart att drygt 13 000 personer är antagna vid Mittuniversitetet. Det är 24 procent fler jämfört med fjolårets siffror.

Det står alltså klart att trenden som kunde skönjas vid det första urvalet håller i sig. 13 000 personer är antagna till Mittuniversitet varav 3 200 på programutbildningar och 9 700 på kurser. Vid det andra urvalet i fjol var motsvarande siffra drygt 10 500 antagna, 2 700 på programutbildningar och 7 700 på kurser.

– Redan när söksiffrorna presenterades i våras kunde vi notera en mycket stark ökning för vår del och även efter det andra urvalet håller trenden i sig. Mittuniversitetet ligger fortsatt klart över riksgenomsnittet, vilket är glädjande, säger Anders Fällström, rektor.

Kan vara en corona-effekt

Efter det andra urvalet finns fortfarande cirka 14 000 personer på reservplats vid Mittuniversitetet.

– Den stora ökningen hos oss sker alltså framför allt på kurser, vilket kan vara en ”corona-effekt”, men vi är ju också sedan många år starka inom detta område, inte minst genom våra distansutbildningar, säger Anders Fällström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.