Nora Persson Hjältman (med handen mot kinden på bilden) och en av arrangörerna av Delsboträffen, kommer att hålla en tyst minut för de avlidna i Sörforsolyckan under lördagskvällen. Foto: Rolf Lunneborg

Tyst minut under helgens Delsboträff

Uppdaterad
Publicerad
Under lördagen anordnas Delsboträffen för att hedra ungdomarna som dog i den tragiska bilolyckan i Sörfors förra helgen. Det kommer att hållas en tyst minut senare på kvällen.

I ett inlägg på Facebook skriver bland annat en av arrangörerna, Nora Persson Hjältman: ”På grund av den hemska olyckan som jag tror alla känner till så hoppas jag att vi kan göra denna kvällen för att hylla och minnas de fyra fantastiska ungdomarna som tyvärr inte klarade sig..”.

Tillfälle att minnas

Nora Persson Hjältman bor i Stöde och kände en av de fyra 16-åriga pojkarna som dog i olyckan i Sörfors förra helgen. Klockan elva på kvällen kommer det att hållas en tyst minut för att hedra de som dog.

– Jag och en tjejkompis planerade den här träffen för flera veckor sen. Den brukar vara varje år och vi tog tag i den i år för att ingen annan gjorde det.

Hur känns det att anordna träffen nu med tanke på den tragiska olyckan?

– Det känns annorlunda. Men jag tror att han som jag kände hade velat det, han var alltid där. Han var liksom mycket på byn och träffade folk och åkte bil, det är en självklarhet att ha träffen i år. Det var min kompis som kom på att vi borde ha en tyst minut, säger Nora Persson Hjältman.

Vuxna på plats

Även vuxna kommer vara på plats under träffen. Bland annat Nattvandrarna Ljusdal tillsammans med Dellenbygdens nattvandrare.

– De brukar komma på varje träff, men vi ska försöka dra ihop fler vuxna den här gången för att det är mycket ungdomar och mycket sorg, och kanske alkohol, säger Nora.

Nora Persson Hjältman skriver även i inlägget på Facebook: ”Känner du redan nu att du inte kommer kunna bete dig denna kväll, snälla stanna hemma.” Nora förklarar i inlägget att hon vill att kvällen ska bli en bra, fin och rolig kväll för att hedra sin kompis.

Avslutningsvis skriver Nora ”Kör försiktigt så syns vi på lördag”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsolycka i Sörfors

Mer i ämnet