F-6-skola i Kramfors stänger efter att flera lärare smittats av coronaviruset. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Ullångerskolan i Kramfors pausar undervisningen efter smitta bland lärare

Uppdaterad
Publicerad

Låg- och mellanstadieskolan Ullångerskolan i Kramfors pausar undervisningen resten av veckan på grund av smittspridning i lärarkåren. Skolan kommer fortsatt bedriva fritids för de barn som inte har möjlighet att stanna hemma.

Under onsdagen kom beskedet att Ullångerskolan pausar undervisningen under torsdag och fredag. Beslutet togs efter att ett antal lärare smittats av covid-19 och ytterligare några är misstänkt smittade.

– Vi har ett betydande antal lärare med bekräftad covid-19. Vi som myndighet tar ansvar för smittspridningen och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Därför har vi beslutat att stänga skolan tillvidare, säger Erik Fällner, rektor vid Högakustenenheten.

I ett pressmeddelande på Kramfors kommun säger Fällner att det på grund av smittorisken inte heller är lämpligt att in vikarier.

Stanna hemma

Skolan kommer att erbjuda tillsyn via fritidshemmet även för elever som normalt inte går där. Men vädjar att så många barn som möjligt stannar hemma.

– Vi vädjar att så många barn som möjligt stannar hemma. Dels för personalens skull, men även för barnens, säger Fällner.

Ullångerskolan är en F-6-skola med cirka 80 elever. Ett nytt beslut om skolan kommer öppna igen kommande vecka tas på fredag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet