Ulvöregattan lockar många besökare. Foto: SVT/Kent Lidman

Nu hissas seglen – Ulvöregattan har startat

Publicerad

Ulvöregattan arrangeras nu i dagarna. Man har 43 båtar som ska delta och på lördag vid Pelle Melinders minnessegling kan det komma ytterligare 10 stycken.

Det var något färre anmälningar som inkom än vanligt innan anmälningstiden till Ulvöregattan stängdes i år. Men nu de 2-3 sista dygnen har det kommit in fler och man är återigen uppe i det normala antalet.

– Det kanske har blivit ett litet tapp på cirka 5 båtar, men på lördag är det Pelles Melinders minnesseglning och det brukar locka folk, säger Pär Jansson, regattaansvarig.

Ulvöregattan arrangeras av Örnsköldsviks Segelsällskap och är Örnsköldsviks äldsta förening och Sverige fjärde äldsta segelsällskap. År 1909 hölls den första tävlingen för att vinna Ulföskrinet som är det vandringspris som finns kvar än i dag. I år pågår tävlingen mellan 12-14 juli.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer