Flera unga tjejer ska ha blivit filmade av en okänd person i duschen på Himlabadet i Sundsvall. Filmningen har skett i ett av omklädningsrummen på utebadet. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Unga tjejer blev smygfilmade i duschen på utebad

Uppdaterad
Publicerad

Unga tjejer, flera under 15 år, ska ha blivit filmade av en okänd person i duschen på Himlabadet i Sundsvall. Filmningen har skett i ett av omklädningsrummen på utebadet.

Den som filmat har sedan kontaktat tjejerna via sociala medier och dessutom framfört hot.

– Vi tar det på yttersta allvar, säger arenachefen på Himlabadet Hasse Bergqvist.

Märkte ingenting

Det finns två omklädningsrum utomhus på badet. Ett med dörrar och ett annat där det endast är skärmväggar. Hasse Bergqvist menar att någon ganska enkelt och obemärkt skulle kunna filma där inne.

– Det går fort att kliva in och hålla upp kameran ovanför skärmväggen, utan att någon märker det, säger arenachefen Hasse Bergqvist.

Inte hittat några spår

Han berättar också att man gått igenom anläggningen för att leta efter spår och fasta installationer av kameror, utan att hitta något.

– Vi har kollat över anläggningen, men tyvärr inte hittat något. Vi har uppmanat de drabbade att polisanmäla, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nätkränkningar

Mer i ämnet