Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör vad ungdomarna säger om Kramfors framtid

Ungdomar i Kramfors: ”Vi ser inte vår framtid här”

Publicerad

Viktor Strand och Johannes Asmare går sista året på gymnasiet i Kramfors. Båda vill fortsätta utbilda sig och kommer att flytta ifrån kommunen. Frågan är om de kan tänka sig att komma tillbaka?

Både Viktor Strand och Johannes Asmare är inflyttade kramforsbor. Viktor kom från Stockholm för att börja på hockeygymnasiet och Johannes flyttade hit från Etiopien för elva år sedan. Efter studenten flyttar de vidare igen och Johannes vill helst bo i en större stad.

”Det händer inte så mycket”

– Jag kan rekommendera Kramfors som en bra och lugn stad, för de som är ute efter städer där det inte händer så mycket, säger han.

Kramfors kommun har ett stort underskott på personer i åldern 20–40 år och ett kraftigt överskott i de äldre åldrarna. Ända sedan 50-talet har invånarantalet minskat kraftigt, från drygt 40.000 invånare till dagens cirka 18.000.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer