Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Oppositionen lyckade inte hitta någon utväg i frågan, så majoriteten vann omröstningen om Sollefteå sjukhus. I videon hör du vad som händer nu närmast. Foto: Pierre Ragnehag

”Uppenbart att de har väldigt, väldigt bråttom” – kritik mot fortsatta hanteringen av Sollefteå sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Efter att regionfullmäktige till slut kunde klubba frågan om Sollefteå sjukhus vill majoriteten nu snabbt göra verkstad av utslaget.

Redan nästa vecka ska hälso- och sjukvårdsnämnden få i uppdrag att ta fram en plan för hur det här konkret ska genomföras. En snabb hantering som väcker kritik hos oppositionen.

– Det är uppenbart att de har väldigt bråttom med det här, säger Pia Lundin, Sjukvårdspartiet, som menar att HSN:s möte flyttades bara för att snabbt stöka undan ärendet.

Det hela handlar om hur etapp två av utredningen ska gå till. Den omtalade konsultrapporten som las fram i april svarade ju på frågan vad kunde göras med Sollefteå sjukhus. Nu ska hösten ägnas att svara på hur nu det ska gå till.

Sjukhusstriden i Sollefteå

Öppnar för synpunkter

Nu ska HSN den 27:e juni få uppdraget att ta fram konkreta direktiv för genomförandet och sedan föra ut det i vårdverksamheten.
Tanken är att verksamheten ska få komma med inspel och synpunkter på förslaget.

Enligt konsulternas förslag ska ju inriktningen i Sollefteå bli vård av multisjuka äldre. Avancerad vård som hjärt- och strokeavdelningar, intensivvård och ortopediska operationer försvinner från Sollefteå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sjukhusstriden i Sollefteå

Mer i ämnet