Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Personer som tar genvägar över järnvägsspåren är ett ökande problem och i Västernorrlands län syns problematiken tydligast i Sundsvall. I videon ovan kan du höra lokföraren Henrik Persson berätta om hans upplevelser. Foto: Nanny Lögdal/SVT

Problemet med obehöriga personer på tågspåren ökar i Västernorrland

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen höll Trafikverket i Västernorrland en presskonferens i Sundsvall för att uppmärksamma det stora problemet med obehöriga personer på tågspåret.

Trafikverket satsar hårt på en kampanj där de ska informera om, vad de kallar, ”spårspring”.

– I Västernorrlands län syns problematiken tydligast i Sundsvall, berättade Peter Jonsson, presskommunikatör på Trafikverket under presskonferensen.

På presskonferensen fanns bland annat lokförare, polis och personal från Trafikverket och lokföraren Henrik Perssons uppmaning till de som genar över spåren är tydliga. I Västernorrlands län ledde obehöriga på spåret till att 119 tåg försenades under 2022.

”Var rädda om er själva”

– Respektera spåren. Respektera, säger Henrik Persson.

Produktionsledaren på trafikcentralen i Ånge, David Nordberg, är enig i sin uppmaning.

– Sluta upp. Respektera det som gäller och tänk er för. Var smarta, gena inte över spåren, kryp inte under bommar. Respektera det som gäller och var rädda om er själva, säger David Nordberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.