Genrebild. Foto: TT

Urna på vift – Postnord slarvade bort paket

Uppdaterad
Publicerad

Ett paket med en kremerad kvinna hamnade av misstag i en livsmedelsbutik i Kramfors, skriver Expressen under måndagen. Nu försöker Postnord att spåra det försvunna paketet.

Det var i slutet av juni som anhöriga skickade en inslagen urna med en kremerad kvinna från Tyskland till Sverige, uppger Expressen. Paketet ska ha kommit till Sverige den 1 juli och skulle egentligen till Salems församling i Stockholmsförorten Rönninge, men hamnade 50 mil fel och kom till Kramfors i stället.

LÄS MER: Postnord tappade bort Marcus paket två gånger – vägrar hjälpa

En 83-årig kvinna dog i Tyskland i slutet av juni och hennes anhöriga beslutade att hon skulle kremeras i Tyskland men att begravningen skulle ske i Salems församling.

Läs mer: Företagare förlorar pengar på försvunna paket

”Kostar tid och kraft”

– Det känns dubbelt jobbigt just nu. Inte bara mammas bortgång. Man vill ju att hon ska kunna vila i frid. Vi tänkte ut så fint att hon skulle få gravplats där vi bor. Man vill ju också ha ett avslut någon gång, sorgeprocessen måste få en punkt. Nu är vi hela tiden i vänteläge. Det kostar tid och kraft, säger sonen till Expressen.

Hamnade i Kramfors

Den 5 juli fick en butik i Kramfors paketet och två dagar senare noterades det som felsorterat. Under de tolv dagar som paketet har varit på vift har det kommit till rätt län och sågs senast den 19 juli i Huddinge. Men nu, tre veckor efter att urnan kom till Sverige, är det fortfarande oklart var paketet är.

Läs mer: Postnord kan ha tappat bort miljontals brev

Försöker hitta urnan

Anders Holm, chef för Postnord Sverige och formellt ansvarig för pakethanteringen säger att det är beklagligt men att de gör allt de kan för att hitta paketet.

– Vi koncentrerar oss nu på att hitta paketet. Det är viktigast just nu och att det kommer till rätt ombud. Sedan får vi följa upp och se vad som blev fel, säger han till tidningen.

LÄS MER: Ministern: Postens försämring är oacceptabel

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.