”Uteslut henne ur partiet”

Uppdaterad
Publicerad

Utskälld i sociala medier och krav på hennes avgång. Utspelet om Sollefteå sjukhus har fått stora konsekvenser för sundsvallsmoderaten Elin Nilsson.

Efter moderaten Elin Nilssons utspel i går om att Sollefteå sjukhus borde läggas ned kräver nu partikollegan Kerstin Svensson att hon utesluts ur partiet. Det var i går som Elin Nilsson (M) gick ut och sa att man borde lägga ned Sollefteå sjukhus.

Nu kommer starka reaktioner från hennes partikamrat Kerstin Svensson (M) som kräver att hon ska uteslutas ur partiet.

Hon menar att man som enskild inte kan göra uttalanden som går emot den linje som partiet har. Hon menar också att det inte skulle räcka i fall Elin Nilsson skulle ta tillbaka uttalandet.

– Skadan är ju redan skedd och om man går emot sitt parti så bör man uteslutas, säger Kerstin Svensson.

Elin Nilsson själv tar lätt på kritiken. Hon säger till Mittnytt att hon inte har något emot sina partikamrater. Det hon reagerade på att landstingsledningen samlade till presskonferens utan att ha något endaste dugg att komma med:

– Någon måste ju säga NÅGONTING i frågan. Samtidigt vet jag att det är känsligt med landsting som styrs av kommunpolitiker.

Kommentarerna och kraven på hennes avgång kommenterar hon inte närmare.

– Då kanske det är värre med de hundratals kommentarer jag fått på sociala medier. Det är fruktansvärt hårda saker som vuxna människor skriver just nu.

Elin Nilsson har lagt upp flera av kommentarerna på twitter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer