Foto: Montage/TT

Utklädd onanist dömd till dagsböter

Uppdaterad
Publicerad

Sent en natt i december passerade tre tonårsflickor i en EPA-traktor en man vid E4:an i Örnsköldsvik. Mannens klädsel och beteende fick dem att reagera.

Mannen var klädd i rosa tights, svart BH och rånarluva. Han följde flickorna med blicken och gjorde onanirörelser utanpå sin tights, dessutom gjorde han rörelser med tungan genom hålet i rånarluvan.

Körde förbi flera gånger

Flickorna berättade i rätten att de passerade mannen flera gånger för att vara säkra på vad de såg. Även en lastbilschaufför blev vittne till föreställningen vid vägkanten och kontaktade polisen.

Greps och visiterades

Polisen kunde snabbt gripa en man i 35-årsåldern vars klädsel, rosa tights, matchade beskrivningen. Mannen uppgav att han promenadtränade och nekade till brott. Men när han visiterades upptäcktes att han bara hade en svart BH under jackan och en rånarluva i fickan.

Dagsböter

På tisdagen fälldes mannen av Ångermanlands tingsrätt för sexuellt ofredande och döms att betala 60 dagsböter á 330 kronor. Rätten har i sin straffbedömning tagit hänsyn till att mannens brott riktats mot ungdomar men också att han nu sagts upp från sitt arbete.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.