Under vintern utökas antalet bussturer i höga kusten. Foto: SVT

Utökad busstrafik i Höga kusten

Uppdaterad
Publicerad

Nu när Världsarvsbussen slutat trafikera Höga kusten, fortsätter ändå den utökade busstrafiken i Nordingråtrakten. Tanken är att den ska komplettera den befintliga trafiken.

I projektet Koll 2020 för en hållbar kollektivtrafik har det under sommaren upprättats tre tillfälliga busslinjer som fått namnet Världsarvsbussen. Nu fortsätter en viss busstrafik i området vilket också är en del i huvudprojektet. Det handlar om att förenkla arbetspendling, fler möjligheter till serviceresor dagtid för äldre och även för ungdomar att åka buss kvällstid.

Delaktighet i utformningen

Inför satsningen på fler bussturer har de som bor i Höga kusten fått tycka till och ge förslag på hur busstrafiken ska utvecklas. Men även under resans gång kommer det att vara möjligt att påverka.

– Dels för att se om de har testat och för att se om det är fler som har börjat åka. Men framför allt fånga upp idéer på hur man kan utveckla det här mer, säger Mathias Sundin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.