Foto: SVT / arkiv

Utpressades för att få behålla jobbet

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern från Härnösand har gjort en polisanmälan om utpressning. Enligt mannen har han tvingats betala 5 000 kronor i månaden till en kvinna han var i beroendeställning till i sitt jobb – annars skulle hon se till att han blev avskedad.

Enligt polisanmälan som kom in till Härnösandspolisen under måndagen har det hela pågått sedan i april, alltså i åtta månader. Det betyder att mannen ska ha betalat 40 000 kronor i kontanter till kvinnan i rädsla för att bli av med sitt jobb.

Mannen har varit anställd i en verksamhet inom omsorgen i Härnösand. Genom anställningsförhållandena var han beroende av kvinnan och kände sig helt enkelt tvingad att betala henne de pengar hon krävde.

Jobbar inte kvar

– Vi har inte hunnit hålla några förhör med vare sig anmälaren eller motparten, och jag kan inte uttala mig om bevisläget ännu, säger Härnösandspolisens förundersökningsledare Anna Kudrocova.

Mannen jobbar inte längre kvar inom den aktuella verksamheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.