Visa alla (2)
Visa alla (2)

Uttalar stöd för Härnösand

Uppdaterad
Publicerad

Uttrycker oro i pressmeddelande. Bekymrade för kvalitetsförsämringar och rekryteringsproblem.

Nu ansluter sig fler till den kör som stödjer Härnösand i kampen för att behålla Mittuniversitetet i staden.

Flera skolpolitiker från Sollefteå, Kramfors, Örnsköldsviks kommun menar att en nedläggning i Härnösand kan få konsekvenser för hela regionen. De menar att det kan bli svårare för kommunerna att rekrytera nya lärare.

Flera farhågor

”Ett beslut om att lägga ner campus Härnösand riskerar att förstöra samarbete och kontaktnät som tagit många år att bygga upp och därmed försvåra möjligheterna för våra kommuner att rekrytera nya lärare. Vi är också oroliga över de farhågor som lyfts fram om de kvalitetsförsämringar som kan uppstå i och med flytten från Härnösand”, står det i pressmeddelandet.

Kritik mot regeringen

Politikerna menar också att regeringen och utbildningsminister Jan Björklund bär ett direkt ansvar för den rådande situationen i och med att man minskat Mittuniversitetets anslag med 50 miljoner kronor.

Skrivelsen är undertecknad av Åsa Sjödén ordförande i barn- och skolförvaltningen i Sollefteå, Maj-Lis Andersson vice ordf i barn- och skolförvaltningen i Sollefteå, Birgit Olsson-Johansson ordförande bildningsnämnden i Örnsköldsvik, Gudrun Sjödin, ordförande i barn-kultur och utbildningsnämnden i Kramfors och Jon Björkman vice ordf i samma nämnd i Kramfors.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mittuniversitetet

Mer i ämnet