Foto: Marcus Lindström / SVT

Vaccinationen igång i Örnsköldsvik: ”Räckt till alla som har kommit”

Uppdaterad
Publicerad

Efter många turer är nu vaccineringen påbörjad i curlinghallen i Örnsköldsvik. Under fredagen fick cirka 400 personer var sin spruta.

Vaccinationslokalen i curlinghallen på Skyttis öppnades i torsdags, och är nu tänkt att användas som den huvudsakliga anläggningen för Ö-viksbor.

Vaccinationssamordnare Susanne Sjöquist är sammantaget nöjd med de första dagarna, men säger att kösystemet utomhus behöver förbättras.

Coronaviruset i Västernorrland

– Vaccinet har räckt till alla som har kommit, men vi har att jobba på tillgängligheten på utsidan och flytet inne i lokalen, säger hon.

Vilka reaktioner har ni fått?

– De flesta har sett fram emot det här, att de nu äntligen ska få vaccinet. Några har varit lite besvikna över kön utanför och att det tagit tid här inne.

– Den härligaste kommentaren igår var en kvinna som sa att hon var lika förväntansfull som när hon skulle gifta sig, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet