Foto: Johan Nilsson/TT

Vaccinering mot covid-19 nu även i Kramfors och Timrå

Uppdaterad
Publicerad

I dag, trettondagsafton, inleds vaccinering mot coronaviruset i Kramfors och Timrå kommuner.

Härnösand och Sundsvall var först ut av länets kommuner med vaccinering mot covid-19. Nu står alltså Kramfors och Timrå näst på tur.

Brukare på särskilda boenden och personal inom hälso- och sjukvård är först ut.

Coronaviruset i Västernorrland

– Det är en efterlängtad dag som vi sett framemot och en ytterst noggrann planering ligger bakom vaccinationsstarten. Det är för att vi ska kunna vara så effektiva som möjligt och se till att våra äldre får det skydd de behöver mot covid-19, säger Ulrica Hedlund, medicinskt ansvarig sjuksköterska i ett meddelande på Timrå kommuns webbplats.

Vårdpersonal och hemtjänst

Under trettondagen inleds också vaccinering av medarbetare nära riskgrupper inom hälso- och sjukvård i Timrå kommun.

I Kramfors får äldre personer på särskilda boenden de första vaccinsprutorna mot coronaviruset under tisdagen. Vårdpersonal börjar vaccineras från och med trettondagen, och så småningom också hemtjänstpersonal.

– Vi är tacksamma att vaccinationen kommer igång. Det är efterlängtat och ger hopp om en bra start på nya året. Just nu arbetar vi för fullt med förberedelserna, säger Inger Bergström, chef för välfärdsförvaltningen i Kramfors kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet