Erik Lindin har fått stor uppslutning för sin insamling av namn för att protestera mot att riksväg 86 är i så dåligt skick. Foto: svt

Väguppror i Indal: ”Väg 86 är livsfarlig”

Uppdaterad
Publicerad

Erik Lidin från Liden pendlar till Sundsvall varje dag. Fem mil i vardera riktning. Nu har han tröttnat på vägens dåliga kvalitet.

– Det värsta är ju att det blir farligt. Man sänker blicken för att undvika alla hål i vägen. Sen har jag ju fått reparera bilen flera gånger också, berättar han.

Insamlingen ska pågå ett tag innan han tänker överlämna den till Trafikverket. Erik Lidin vill att något görs och det nu.

Trafikverket medveten om brister

Trafikverket har mycket god kännedom om de brister som finns efter riksväg 86 och tyvärr har vägens skick försämrats de senaste åren.

Det som just nu är aktuellt är följande:

  • Etapp ”Kovland” som är en delvis nysträckning mellan korsning väg 629 (infart mot Sättna) och väg 320 planeras att byggas 2021-2022
  • Kävstabron, förstärkningsåtgärder för BK 4 prod. 2021
  • Etapp ”Silje-Kovland” projekteras just nu och planeras att byggas om  prel. 2023-
  • Etapp Kovland-Kävsta, utredning och projektering 2020-2023

I övrigt finns det inga mer omfattande åtgärder planerade i nuläget. Detta är på grund av den omfattning som är på aktuella anslag som Trafikverket blivit tilldelad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer