Problem på högstadieskola i Härnösand. Foto: Ylva Holmgren

Väktare på skola i Härnösand

Uppdaterad
Publicerad

De senaste dagarna har väktare tagits in för att öka tryggheten på Wendela Hellmanskolan i Härnösand. Kommunen har även beställt övervakningskameror och förstärkt bemanningen.

– Jag jobbar 24 timmar om dygnet med det här, säger skolans rektor Ulla Nyström som inte vill kommentera situationen ytterligare.

Fältassistenter

Efter den senaste tidens oroligheter inom skolan i Härnösand har kommunen beslutat ta in väktare och planerar att sätta upp övervakningskameror. På Wendela Hellmanskolan har bemanningen förstärkts och fältassistenter från socialtjänsten finns på plats vissa tider under dagen, särskilt kring lunchen.

Ger oss inte

”Det är aldrig acceptabelt att några elever stjäl, förstör för och kränker andra” skriver skolförvaltningens förvaltningschef Birgitta Wigren på kommunens webbplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.