Fullsatt i församlingsgården i Björna Foto: Magnus Haglund

Välbesökt möte om bränderna i Björna

Publicerad

Onsdagskvällens informationsmöte om bränderna i Björna blev välbesökt. Många var oroliga men Coop kom med positivt besked.

Representanter från Örnsköldsviks kommun, polisen och Coop fanns på plats i Björna församlingsgård för att svara på medborgarnas frågor under onsdagskvällen. Mötet var välbesökt och frågorna många.

– Det var väldigt mycket folk som var både oroliga och nyfikna på samma gång, säger Magnus Haglund kommundirektör i Örnsköldsvik.

Coop blir kvar

Enligt Haglund var Coops representanter vid mötet tydliga med att de tänker vara kvar i Björna. Om det blir i en annan lokal eller om man tänker bygga nytt vet man inte ännu men Björnaborna kommer att få en matvaruaffär.

När det gäller post och apotekstjänster kommer man till en början att lösa det via andra utlämningsställen i närheten.

– Vi får hjälpas åt alla inblandade för att få logistiken att fungera. Det är inte så lätt när man är äldre att ta sig till ett annat ställe för att hämta medicin. Posten verkar vara helt löst men maten och apoteket får vi fundera lite över nu, säger Haglund.

Många frågor – mycket oro

Bränderna har skapat oro bland byborna och polischef Dick Danielsson fick många frågor under mötet.

– Det är klart att det finns mycket oro, så är det ju, säger Haglund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bränderna i Björna

Mer i ämnet