Anders Jansson Foto: SVT

Anders Jansson skriver om tiden i Sundsvall Dragons

Uppdaterad
Publicerad

Basketklubben Sundsvall Dragons före detta klubbdirektör Anders Jansson har inte velat uttala sig till media under de senaste åren, men nu bryter han tystnaden med en bok om sina år i basketvärlden.

Svenska mästare två gånger om. Värvning av NBA-legendaren Scottie Pippen och de sista åren som präglades av den ekonomiska krisen för basketlaget Sundsvall Dragons. Det finns en hel del att berätta om, säger före detta klubbdirektör Anders Jansson.

 – Det finns oerhört mycket som har skett bakom kulisserna och sker i ett idrottslag, som man behåller i omklädningsrummen, säger Jansson som nu vill berätta sin version om sina år inom basketen.

Polisanmälda

2016 försattes Sundsvall Dragons i konkurs. I samma veva polisanmälde klubbens nya styrelse och senare konkursförvaltaren den tidigare ledningen för bland annat bokföringsbrott. Alla nekar till anklagelserna. Anders Jansson valde att inte uttala sig i media under rättegången. Han friades sedan av hovrätten i februari i år.

 – Det går inte att prata med media i den situationen när det går ett drev på det viset. Då är man ju chanslös, berättar Anders Jansson.

Svårt urval

Anders Jansson har försökt att sammanfatta de 23 år han arbetade med basket i Sundsvall. En uppgift som inte varit helt lätt.

 – Ja, det blir nog två böcker, skrattar Anders Jansson och fortsätter, Det är jättemycket att skriva om. Pippen, Magic Johnsson i slutet på nittiotalet och barnhem i Afrika. Det finns ju massor. Man får välja ut och delge det man själv tycker är intressant.

Enligt planen kommer boken ut i slutet på november och är skriven i samarbete med författaren Lars Nylin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.