Foto: SVT

Våldtäktsmisstänkt läkare fortsatt häktad

Uppdaterad
Publicerad

Utredningen mot den Sundsvallsläkare som misstänks för grova sexbrott mot barn fortsätter. På torsdagen beslutade Sundsvalls tingsrätt att mannen även i fortsättningen ska sitta häktad.

Läkaren greps av polis för drygt två veckor sedan och häktades senare på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, sexuellt ofredande och grovt barnpornografibrott.

Samtidigt greps och häktades en man i 65-årsåldern, även han från Sundsvall, för liknande brottslighet. Den mannen är tidigare dömd för sexbrott mot barn.

Två åtalade för våldtäkt mot barn

Ingen koppling mellan männen

Enligt åklagare Karin Everitt finns det dock ingen koppling mellan männen. De har var för sig haft fysisk kontakt med offret, ett barn som är under 15 år.

Fortsatt häktning

Utredningen mot de bägge fortsätter nu och på torsdagen beslutade Sundsvalls tingsrätt att bägge männen ska sitta häktade även i fortsättningen.

Senast den 18 april måste åklagaren väcka åtal eller begära ytterligare häktningstid hos tingsrätten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Två åtalade för våldtäkt mot barn

Mer i ämnet