Arkivbild Foto: SVT

Våldtogs efter nätdejt – Matforsbo döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En Matforsbo i tjugoårsåldern fälls för våldtäkt och döms, mot sitt nekande, till fängelse i två och ett halvt år.

Den nu dömde mannen och den utsatta kvinnan träffades första gången på en dejtingsajt. De började sedan konversera med varandra på nätet och det pågick i några veckor. I slutet av maj träffades de för första gången i verkligheten och promenerade tillsammans. De bestämde då att träffas hemma hos mannen nästa dag.

Bet kvinnan

Dagen efter var stämningen enligt kvinnan till en början god. Men efter mat och vinintag började mannens beteende kännas obehagligt. Enligt kvinnan var han mycket hårdhänt och det slutade med att han tvingade till sig både oralt och vaginalt samlag. Han ska också ha bitit henne på insidan av låret och på halsen.

Erbjöd pengar

Mannen har i senare förhör medgett att de hade samlag men uppgett att det hela var frivilligt. Kvinnan gjorde ingen anmälan av händelsen direkt, när hon pratade med mannen dagen efter uppgav han att han inte mindes något. Han erbjöd sig också att betala kvinnan 6 000 kronor och föreslog också att hon skulle skicka dit någon för att misshandla honom om det skulle få det att kännas bättre.

Sundsvalls tingsrätt menar nu att det är klarlagt att mannen gjort sig skyldig till våldtäkt och dömer honom till två år och sex månader i fängelse. Han ska också betala drygt 115 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.