De kunde ha hört av sig, säger Åsa Holgersson på Vårdförbundet i Västernorrland.

Vårdförbundet begärde möte med politikerna – inget svar på två månader

Uppdaterad
Publicerad

Den 20 juni mailade Vårdförbundets ordförande, Åsa Holgersson, och begärde ett möte med den högsta politiska ledningen i regionen. Men något svar har inte kommit.

– Jag har på två månader inte fått en enda feedback från någon av de tre politikerna. Jag förstår att de också haft semester, men de kunde ha hört av sig och sagt: tack för ditt mail, vi hör av oss när vi är tillbaka, säger Åsa Holgersson på Vårdförbundet i Västernorrland.

Mailet skickade hon iväg på förmiddagen innan midsommar. Mottagare var regionråden Glenn Nordlund (S), Lena Asplund (M) och Ingeborg Viksten (L).

”Helt och hållet glömska”

– Jag tar på mig det helt och hållet.  Vi sa att jag skulle svara och jag trodde faktiskt att jag svarat, men det har jag inte gjort. Jag ber om ursäkt och tar på mig det, säger Lena Asplund (M).

Vad finns det för risk att det uppfattas som nonchalans?

– Det är inte alls nonchalans utan det är helt och hållet glömska från min sida, säger hon.

Akut situation

Frågan om kompetensförsörjning är akut, menar Vårdförbundet. Sommarens tuffa arbetssituation där medlemmar gråtit på arbetet och flera valt att lämna sina jobb, visar att något måste hända snabbt, säger Åsa Holgersson.

– Det har ju eskalerat. Man såg före årsskiftet att stafettpersonalen minskade lite men det har ju ökat under våren, säger hon.

– Vi har inte fått någon rapport om sommaren än men det är jättetråkigt att höra. Då måste vi ha en dialog om hur vi ska göra det bättre nästa sommar. Det är klart att jag blir bekymrad, säger Lena Asplund (M).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

sjukvårdssommar i Västernorrland

Mer i ämnet